Tas Kebabı Tarifi
MALZEMELER
• 750 gram kuşbaşı et
• 2-3 adet kuru soğan
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• Tuz, karabiber, kekik
• 2 yemek kaşığı margarin veya sıvıyağ
• Kızartılmış patates
YAPILIŞI
Margarin eritilir, etler ilave edilip suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Ardından yemeklik doğranmış soğanlar katılıp iyice kavrulur. Salçası ilave edilip birkaç dakika kavrulur ve sıcak su koyup pişmeye bırakılır. Piştikten sonra tuzu, kekiği, biberi ilave edilir. Kızarmış patatesle servis yapılır.
• 750 gram kuşbaşı et
• 2-3 adet kuru soğan
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• Tuz, karabiber, kekik
• 2 yemek kaşığı margarin veya sıvıyağ
• Kızartılmış patates
YAPILIŞI
Margarin eritilir, etler ilave edilip suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Ardından yemeklik doğranmış soğanlar katılıp iyice kavrulur. Salçası ilave edilip birkaç dakika kavrulur ve sıcak su koyup pişmeye bırakılır. Piştikten sonra tuzu, kekiği, biberi ilave edilir. Kızarmış patatesle servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder