Arnavut Ciğeri
MALZEMELER
• 500 gr kuzu ciğeri
• 2 yemek kaşığı un
• 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
• 1 tatlı kaşığı pulbiber
• Tuz, kekik
• Ayçiçek yağı
Servis İçin
• 4-5 adet kızartmalık patates
• 1-2 adet soğan
• 1 tatlı kaşığı sumak
• Maydanoz
YAPILIŞI
1. Ciğerleri küp şeklinde doğrayın.
2. Toz biber, un ve karbonatı karıştırıp, ciğerleri bu karışıma bulayın.
3. Unlu karışımın fazlasını silkeleyip, ciğerleri kızgın yağda 3-4 dakika kızartın.
4. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
• 500 gr kuzu ciğeri
• 2 yemek kaşığı un
• 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
• 1 tatlı kaşığı pulbiber
• Tuz, kekik
• Ayçiçek yağı
Servis İçin
• 4-5 adet kızartmalık patates
• 1-2 adet soğan
• 1 tatlı kaşığı sumak
• Maydanoz
YAPILIŞI
1. Ciğerleri küp şeklinde doğrayın.
2. Toz biber, un ve karbonatı karıştırıp, ciğerleri bu karışıma bulayın.
3. Unlu karışımın fazlasını silkeleyip, ciğerleri kızgın yağda 3-4 dakika kızartın.
4. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
Püf Noktalar
• Ciğer pişirirken ocaktan indirmeye yakın, en son tuzu ilave etmelisiniz. Yoksa ciğer sertleşir.
• Ciğeri fazla unlamayın ve unun fazlasını iyice silkeleyin.
• Ciğerinizi kızgın yağda ve birbirine fazla değmeyecek şekilde azar azar kızartın.
• Servis için patatesleri küp şeklinde doğrayıp kızartın.
• Maydanozu ince kıyın ve sumakla birlikte soğana ekleyerek harmanlayın.
• Servis tabağına önce patatesleri, üzerine ciğerleri ve en üste soğanı yerleştirip servis edin.
• Ciğer pişirirken ocaktan indirmeye yakın, en son tuzu ilave etmelisiniz. Yoksa ciğer sertleşir.
• Ciğeri fazla unlamayın ve unun fazlasını iyice silkeleyin.
• Ciğerinizi kızgın yağda ve birbirine fazla değmeyecek şekilde azar azar kızartın.
• Servis için patatesleri küp şeklinde doğrayıp kızartın.
• Maydanozu ince kıyın ve sumakla birlikte soğana ekleyerek harmanlayın.
• Servis tabağına önce patatesleri, üzerine ciğerleri ve en üste soğanı yerleştirip servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder