Maklube
MALZEMELER
• 1 bütün tavuk
• 1 kilo patates
• 2-3 tane soğan
• 750 gr pirinç
• 1 adet garnitür
• 1 kilo yoğurt
• 1 kilo patates
• 2-3 tane soğan
• 750 gr pirinç
• 1 adet garnitür
• 1 kilo yoğurt
Salata malzemesi:
• 500 gr domates
• 500 gr salatalık
• 1 tane marul
• 1 maydanoz
YAPILIŞI
• 500 gr salatalık
• 1 tane marul
• 1 maydanoz
YAPILIŞI
Tavuğu yıkayıp düdüklüde haşlayın. Suyunu ayırıp haşlanan eti
kemiklerinden ayırıp didikleyin. Patatesleri soyun. Halka halka kesin
ve kızartın. Soğanları da halka halka doğrayın. Pirinci tavada kavurun.
Büyük bir tencereye önce biraz yağ koyun.Tencerenin en altına halka
soğanları tencerenin dibi gözükmeyecek şekilde bir kat koyun.
Soğanların üzerine etleri bir kat koyun . Etlerin üzerine pirinç koyun.
Pirinç üzerine kızarmış patates ve garnitürden bir kat koyun.
Tencerenin üzerinden iki parmak kalana kadar (etin suyundan koyacağız
pirinç pişsin diye) eti, pirinci, patatesi sırasıyla koyun. En üstü
pirinç ile kapatın ve et suyunu ekleyin. 45 dakika kadar pişirin. Soğan
kokusu gelmeye başlarsa pişiyor demektir.
Pişen yemeği büyük bir tencereye dikkatli bir şekilde ters çevirin.
Tencereyi kaldırmayın. boş kalan yerlere salatayı ince kıyıp
karıştırdığınız salatayı koyun arasına yoğurt koyun. Salata ile yoğurt
karışmadan tencereyi kaldırın.
0 yorum:
Yorum Gönder