Orman Kebabı
MALZEMELER
350 gr koyun eti
5 adet büyük patates
3 adet orta büyüklükte havuç
5 çorba kaşığı margarin
2 adet soğan
1 çay bardağı iç bezelye
1 çorba kaşığı kekik
Yeteri kadar tuz
2 - 2,5 Su bardağı su
5 adet büyük patates
3 adet orta büyüklükte havuç
5 çorba kaşığı margarin
2 adet soğan
1 çay bardağı iç bezelye
1 çorba kaşığı kekik
Yeteri kadar tuz
2 - 2,5 Su bardağı su
YAPILIŞI
Et, kuşbaşı olarak kesilir ve soğanlar iri iri doğranır. Patateslerin
kabukları soyulup sekizer parçaya bölünür (her patates 8 parçaya
bölünür). Üzerleri kazınmış ve bol suda yıkanmış havuçlar iki parmak
kalınlığında doğranır. Bir tencereye margarin ve et konur orta
ateşte ara ara karıştırılarak yarım saat kadar pişirilir. Sonra ılık su
eklenir, ağzı örtülür . İçindekiler hafif ateşte 45 dakika kadar
pişirilir. Et iyice yumuşayınca patates, havuç ve iç bezelye katılarak
pişirmeye devam edilir. Sebzeler de pişince en son tuz ve kekik serpilip
bir iki defa karıştırılır. Servis tabağına alınıp sıcak sıcak servis
yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder