Sütlaç yapımı kolay, hafif ve lezzetli bir tatlı olduğu için
bizim evde çok sevilir. Kızlarım bebekken, onlara daha
çok süt olsun diye bittikçe hep sütlü tatlı yapardım. En
çok da sütlaç yapardım. Eskisi kadar sık olmasa da
en fazla yaptığım tatlıdır. Bazen kırık pirinçle normal
sütlaç yapıyorum. Bazen de fırında... Hafif yanık kokusu
ve tadı oluyor o yüzden çok seviyorum. Kazandibi gibi.
FIRIN SÜTLAÇ
MALZEMELER
- 1 lt süt
- 1 çay bardağı pirinç unu veya nişasta
- 250 gr tozşeker
- 100 gr pirinç
- Bir miktar su
- 1 yumurta sarısı
YAPILIŞI
Pirinçleri yıkayıp 4 parmak geçecek şekilde su ilave edip karıştırmadan
tencereye koyup kaynatın. Pirinçler suyunu çektikten sonra tencereyi
ateşten alın ve pirinçleri süzün. Sütü ve pirinçleri tekrar tencereye ilave
edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinç ununu sulandırıp ezin ve
tencereye ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ateşten alın. Fırını
200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Karışımdan yarım su bardağı
kaşığı sütlaç alıp ayrı bir kaba aktarın. Buna yumurtanın sarısını
ilave edip karıştırın. Tenceredeki sütlacı fırına dayanıklı kaselere
aktarın. Üzerlerine birer kaşık yumurtalı sütlaç karışımından ekleyip
düzgün bir şekilde güzelce yayın. Üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder