Bıçak Tatlısı Tarifi
Bu tarifimi okuyanlar isminden dolayı şaşıracaktır. İlk duyduğumda
bana da tuhaf geldi. Ama yaptığımda o kadar lezzetli oldu ki bazen
isme değil de tadına daha çok önem vermek gerektiğini düşündüm.
Siz de tadına bakmadan karar vermeyin. Evdeki malzemelerle
yapılabilecek ekonomik ve kolay bir tatlı...........
BIÇAK TATLISI
MALZEMELER
1 Paket Margarin
2,5 Çay Bardağı Süt
3 Su Barağı Un
2 Adet Yumurta
Şerbet İçin:
500 gr Şeker
1,5 Su Bardağı Su
Yarım Limonun Suyu
YAPILIŞI
Öncelikle her şerbetli tatlı da olduğu gibi şurubunu hazırlayın.
Bunun için şeker ve 1. 5 su bardağı suyu kaynatın. Kaynamaya
başlayınca 5-10 dk. sonra limon suyunu ilave edin. Bir tencerede
margarini eritin. Sütü ekleyin. Kaynadıktan sonra altını kapatın. Unu
azar azar ekleyin. Sürekli karıştırarak hamur yapın. Hamur ılınınca,
yumurtayı ekleyin. İyice yoğurun. Hamuru fırın kabına yayın. Elinizle
düzeltin. Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış
180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkınca üzerine
soğuk şerbet gezdirin. 3-4 saat dinlendirip, servis yapın.
bana da tuhaf geldi. Ama yaptığımda o kadar lezzetli oldu ki bazen
isme değil de tadına daha çok önem vermek gerektiğini düşündüm.
Siz de tadına bakmadan karar vermeyin. Evdeki malzemelerle
yapılabilecek ekonomik ve kolay bir tatlı...........
BIÇAK TATLISI
MALZEMELER
1 Paket Margarin
2,5 Çay Bardağı Süt
3 Su Barağı Un
2 Adet Yumurta
Şerbet İçin:
500 gr Şeker
1,5 Su Bardağı Su
Yarım Limonun Suyu
YAPILIŞI
Öncelikle her şerbetli tatlı da olduğu gibi şurubunu hazırlayın.
Bunun için şeker ve 1. 5 su bardağı suyu kaynatın. Kaynamaya
başlayınca 5-10 dk. sonra limon suyunu ilave edin. Bir tencerede
margarini eritin. Sütü ekleyin. Kaynadıktan sonra altını kapatın. Unu
azar azar ekleyin. Sürekli karıştırarak hamur yapın. Hamur ılınınca,
yumurtayı ekleyin. İyice yoğurun. Hamuru fırın kabına yayın. Elinizle
düzeltin. Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış
180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkınca üzerine
soğuk şerbet gezdirin. 3-4 saat dinlendirip, servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder