Geçen hafta aldığım elmaları unutup, bu hafta
da elma alınca eski elmaları değerlendirmek
için bu hafta hep elmalı tarifler yaptım. Sizlerle de
paylaşmak istedim. Turta uzun zamandır yapmamıştım.
Turta da küçük kızımın aklına geldi. Bu sıra onlara
da mutfakta yardım ettiriyorum. Onların da benim de
hoşuma gidiyor. Çocuklar kendi yaptıkları şeyleri
daha bir zevkle yiyorlar.
ELMALI TURTA
MALZEMELER
Keki için:
- 2-3 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı un
- kabartmatozu
- vanilya
Üzerine:
- 3 adet elma (ince dilimlenmiş)
- pudra şekeri
YAPILIŞI
Kek malzemelerini bir kabın içine boşaltın ve boza
kıvamına gelene kadar çırpın. Yağlanmış kek kalıbına
(26-28 çapında) kek hamurunu boşaltın. İnce dilimlenmiş
elmaları kıyısından ortasına doğru sırayla dizin. Dizerken
bir çay tabağına çok az un koyun. Bir dilim elma alın onun
alt kısmını una batırın daha sonra unlu kısmı, kek hamurunun
çok az içine batırıp yerleştirin. Böylece elmalar dibe çökmez.
175°C’ye ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar
(yaklaşık 20 – 30dk.) pişirin. Fırından keki çıkarınca
soğuması için kenarda yarım saat kadar bekletin.
Soğumuş olan kekin üzerine pudra şekeri serperek
servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder